Naar inhoud springen

Sjabloon:Bronvermelding Wikipedia

Uit Wikinieuws

Dit artikel of een eerdere versie ervan is (gedeeltelijk) overgenomen van een artikel op de Nederlandstalige Wikipedia, die onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie deze pagina voor de bewerkingsgeschiedenis.De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst

Doel

Uniforme en eenvoudige manier van het bronvermelden wanneer een artikel wordt overgenomen van de Nederlandstalige Wikipedia.

Gebruik

Vul op de plaats van de puntjes achtereenvolgens de titel, oldid en datum in YYYYMMDD-format in:

{{Bronvermelding Wikipedia|titel=...|oldid=...|datum=...}}

Uitleg parameters

Vul op de plaats van de puntjes in met:

  • titel: de titel van de pagina waarvan het afgesplitst is
  • oldid: de code van de paginaversie waarvan het nieuwe artikel is of wordt afgesplitst. Ga naar de bewerkingsgeschiedenis van het oorspronkelijke artikel en klik op de datum en tijd van de versie waarvan je het artikel hebt afgesplitst of gaat afsplitsen (elke regel is een andere versie van hetzelfde artikel). Als je het artikel nog niet hebt afgesplitst zal vermoedelijk de laatste versie (de bovenste regel) bedoeld zijn. Als je het artikel al hebt afgesplitst gaat het in alle waarschijnlijkheid om de voorlaatste versie. Door op de datum en tijd van die versie te klikken verandert de URL met aan het eind de formule &oldid= gevolgd door een cijferreeks. Die cijferreeks is de 'oldid'. De oldid van de laatste versie kan ook gevonden worden door onder "Hulpmiddelen" links op de pagina op "Permanente koppeling" te klikken. Ook is de oldid van de laatste paginaversie te vinden onder "Deze pagina citeren", laatste entry: "Paginaversie-ID".
  • datum: de datum van overnemen in het formaat JJJJMMDD, bijvoorbeeld '20141231' voor 31 december 2014.