Sint Maarten laat Irma achter zich: cruisebezoeken op oude niveau

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Haven van Philipsburg, 2013

16 februari 2019 

In 2018 werd Sint Maarten door 489 cruiseschepen bezocht: een stijging van 29% ten opzichte van 2017. De cijfers zijn echter niet te vergelijken omdat in september 2017 het cruisetoerisme abrupt tot stilstand kwam door het bezoek van de verwoestende orkaan Irma. Dat er tussen de laatste vier maanden van 2016 en 2018 een stijging is geweest met 17% zegt dan ook veel meer. Gerekend naar aantallen cruisebezoeken heeft Sint Maarten zich binnen een jaar na Irma weer hersteld.

De 489 cruiseschepen die in 2018 het eiland bezochten, brachten zo'n anderhalf miljoen toeristen naar het eiland. Er was vooral groei te zien in het laagseizoen (mei tot en met juli). In de laatste vier maanden van het jaar werd Sint Maarten bezocht door zo'n 650.000 passagiers.

Sint Maarten was altijd al een populaire bestemming voor cruisetoeristen. In de haven kunnen meerdere enorme schepen tegelijkertijd aanmeren. Philipsburg, waar belastingvrij gewinkeld kan worden, is te voet bereikbaar. Daarnaast wordt de veelzijdigheid geprezen, zowel gezien het aanbod als de scheiding in een Nederlands en een Frans deel.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?