Naar inhoud springen

School in aanbouw ingestort in Antwerpen

Uit Wikinieuws

24 juni 2021 

In Nieuw Zuid, een wijk in Antwerpen, is vrijdagmiddag 18 juni tegen half drie een basisschool die nog in aanbouw was ingestort.

Op het moment van de instorting waren een aantal bouwvakkers op de steiger aan het werk. Tegen 4:00 werd het eerste slachtoffer geborgen. In de loop van zaterdag werden alle vijf de vermiste bouwvakkers teruggevonden, zij bleken te zijn overleden. Drie van hen hadden de Portugese nationaliteit, de twee anderen de Moldavische. Als gevolg van de instorting raakten een aantal andere bouwvakkers zwaargewond, een deel van hen werd naar de IC gebracht.

Koning Filip heeft een dag na de ramp de betreffende plek bezocht. Donderdagmiddag hebben bouwvakkers er een herdenking voor hun omgekomen collega's gehouden, zij legden bloemen en helmen neer. Ook wezen ze op de onveilige situaties en hoge tijdsdruk waar op veel bouwwerven sprake van is.

Dat een gebouw instort terwijl het nog in aanbouw is, is zeer uitzonderlijk. In het schoolgebouw had vanaf september een dubbele basisschool met bijna 500 leerlingen moeten worden gevestigd. Het ingestorte gebouw is inmiddels beveiligd tegen onweer en zal waarschijnlijk binnenkort worden afgebroken.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: