Naar inhoud springen

Scholiere doodgeschoten op Rotterdamse vmbo-school, dader opgepakt

Uit Wikinieuws

19 december 2018 

Kaart van Rotterdam-West

Op het Designcollege, een vmbo-school aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West, is gistermiddag omstreeks 13:00 een scholiere, de 16-jarige Humeyra, doodgeschoten. Dit gebeurde aan de achterkant van het schoolgebouw, in een inpandige fietsenstalling. Volgens getuigen werden er een stuk of acht schoten gelost.

De dader is de 31-jarige Bekir E. uit Rotterdam. Hij was naar het schijnt de ex-vriend van het meisje, dat geen enkele vorm van contact meer met hem wilde. Hij werd korte tijd later enkele kilometers verderop aan de Bergselaan aangehouden. Hij zou zichzelf telefonisch bij de politie hebben aangegeven. Op het moment van zijn aanhouding had hij zijn vuurwapen nog bij zich. Zijn auto had enige schade aan de voorkant.

De familie van het doodgeschoten meisje en getuigen van de schietpartij (onder wie meerdere leerlingen en docenten van de school) zijn opgevangen door medewerkers van Slachtofferhulp Nederland. Leerlingen die in het schoolgebouw aanwezig waren mochten het gebouw een paar uur lang niet verlaten. Het lichaam van het meisje bleef enige tijd liggen voor onderzoek.

Vandaag heeft de politie bekendgemaakt dat het slachtoffer al langer een moeilijke relatie had met haar ex-vriend, die al een voorwaardelijke celstraf en een contactverbod opgelegd had gekregen en ook al onder reclasseringstoezicht stond. Afgelopen zomer werd ze al door hem bedreigd en mishandeld. Ook had ze inmiddels een nieuwe afspraak met de politie gemaakt om te praten over het stalken door Bekir E. Op het moment dat ze door hem werd vermoord stond ze net op het punt om naar deze afspraak toe te gaan, die om 14:00 zou plaatshebben.

In dezelfde straat waar de school staat viel in 2015 ook een dode bij een vuurgevecht met mitrailleurs.

Bronnen[bewerken]