Naar inhoud springen

Schietpartij tijdens honkbaltraining Republikeins Congresteam

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

14 juni 2017 

Schietpartij tijdens honkbaltraining Republikeins Congresteam in Virginia, prominente Republikein gewond

Tijdens een honkbaltraining van het Republikeins Congresteam in de Amerikaanse stad Alexandria, Virginia, heeft een man het vuur geopend. Er zijn meerdere gewonden gevallen, onder wie Steve Scalise, een van de Republikeinse kopstukken. Scalise is met een schotwond in zijn heup in het ziekenhuis geopereerd.

De schutter is doodgeschoten door de politie. Hij is geïdentificeerd als James T. Hodgkinson, een 66-jarige werkloze woninginspecteur uit Bellevue, Illinois, die een grondige afkeer had van de huidige president Trump en de Republikeinen als zodanig. Hij voerde vorig jaar fel campagne voor presidentskandidaat Bernie Sanders. Ook zou hij in brieven aan een lokale krant geregeld hebben geklaagd over de inkomensongelijkheid. Ook demonstreerde hij met een bord waarop stond dat de rijken meer belasting moesten betalen. Op Facebook was hij lid van een groep die zich "Terminate the Republican Party" noemde. Volgens zijn broer was hij compleet van de kook geraakt door Trumps verkiezing tot president.

Republikeins Congreslid Mark Walker (en) schreef op Twitter: "De Capitol Police heeft veel levens gered uit de handen van een schutter die over duidelijk van plan was om veel Republikeinen te doden".

Update18 juni 2017 

De toestand van Steve Scalise is inmiddels niet meer kritiek, maar wordt nu als ernstig beoordeeld. Hij spreekt ook met zijn geliefden. Hij zal nog wel meerdere keren moeten worden geopereerd, omdat er nog honderden kleine kogeldeeltjes in zijn lichaam zitten. Deze worden niet allemaal verwijderd.

Bronnen[bewerken]