Naar inhoud springen

Schietpartij op speciale school in Roermond, schutter van school gestuurd

Uit Wikinieuws

15 september 2018 

Op het Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg, een school voor speciaal onderwijs in Roermond, heeft vrijdagmorgen een schietpartij plaatsgehad. Daarbij zijn meerdere schoten gelost. Er zijn geen gewonden of erger gevallen, maar wel zit de schrik bij iedereen die het heeft meegemaakt er goed in. De school werd voor de rest van de dag gesloten.

De schutter is een 16-jarige jongen die op de school zat. Hij bleek gewapend te zijn met zowel een bijl alsook een licht geweer, een gasalarmpistool en twee messen. Ongeveer 10 minuten na de eerste melding slaagde de politie erin hem te overmeesteren. De rechtstreekse aanleiding dat hij tot zijn daad overging zou een ruzie met een medescholier zijn. Er zou eerder sprake zijn geweest van pesterijen, maar de school zelf ontkent dit. Volgens directeur Jacques Verstegen maakte de jongen de laatste tijd juist een positieve ontwikkeling door.

Tijdens een speciale informatiebijeenkomst voor de ouders van de leerlingen is bekendgemaakt dat de jongen vier docenten het geweer op hun buik heeft gezet. Mogelijk heeft een van de docenten zijn eigen leven in de waagschaal gesteld door recht voor de jongen te gaan staan toen die dreigde opnieuw te zullen schieten.

De jongen mag niet meer terugkomen op de school.

Bronnen[bewerken]