Samsung wint Britse rechtszaak tegen Apple

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

9 juli 2012 
De Galaxy Tab van Samsung is geen kopie van de iPad van Apple, zo besluit een Britse rechter vandaag. Samsung verzocht de rechter om een verklaring dat zij met de Galaxy Tab (modellen 10.1, 8.9 en 7.7) geen auteursrechten schendt. Apple eiste vervolgens dat de verkoop van de Galaxy Tab in het Verenigd Koninkrijk verboden zou worden. Rechter Colin Birss van het High Court of Justice stelt vandaag Samsung in het gelijk. De consument zou volgens Birss de twee producten niet met elkaar verwarren, doordat de Galaxy Tab dunner is en de achterkant ervan verschilt van die van de iPad. Hij concludeerde de uitspraak als volgt:

Quote begin
They do not have the same understated and extreme simplicity which is possessed by the Apple design. They are not as cool. The overall impression produced is different. The Samsung tablets do not infringe Apple's registered design No. 000181607-0001.

Quote einde
Vergelijkbare rechtszaken

De strijd tussen Samsung en Apple duurt al langer. Op 9 september 2011 besliste een Duitse rechter van het Landgericht Düsseldorf dat Samsung geen auteursrechten schond met de Galaxy Tab. Hij benadrukte in de uitspraak de verschillen tussen de twee producten. In januari 2012 volgde een vergelijkbare uitspraak in een Nederlandse rechtszaak. Zes maanden later kreeg Samsung echter een tegenslag te verwerken. Een Amerikaanse rechter, genaamd Lucy Koh, verbood de verkoop van het model Galaxy Tab 10.1 in de Verenigde Staten, in afwachting van een rechtszaak over de vermeende auteursrechtenschending. Het verbod geldt niet voor exemplaren die al in de winkels lagen en ook niet voor andere modellen van Samsungs tablet-pc. In december 2011 wees Koh het verzoek van Apple af, waarna de federale rechter een herziening van die beslissing vorderde. Samsung heeft tegen de nieuwe uitspraak van Koh beroep ingediend.

Bronnen[bewerken]

Externe links[bewerken]