Naar inhoud springen

Saba houdt eerste toerismeconferentie

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

14 augustus 2017 

Saba houdt eerste toerismeconferentie

Op Saba wordt vandaag en morgen voor het eerst een toerismeconferentie gehouden. Twee dagen lang wordt kennis gedeeld over marketing en klantenservice in de toerismesector. Daarnaast streeft het eiland naar meer samenwerking met het nabijgelegen Sint Maarten.

Er zijn zes sprekers uitgenodigd, waaronder toerismedirecteur Rolando Brison uit Saba zelf en Vincent Vanderpool-Wallace, de voormalige minister voor Toerisme op de Bahama's. Verder komen sprekers uit verschillende vakgebieden aan het woord, zoals de directeur van een vakantieresort op Sint Maarten, en deskundigen op het gebied van sociale media, samenwerking en public relations. Het thema van de conferentie luidde Toerisme is een zaak voor iedereen (Tourism is Everyone’s Business).

Update 14 augustus 2017 

Bruce Zagers, de commissaris voor Toerisme, noemt de conferentie een succes. Er was een hoge opkomst en er werd door de deelnemers veel interesse getoond. Naar Zagers zijn de vooraf gestelde doelen bereikt. Hij benadrukte dat het een eerste stap is. De contacten die nu gelegd zijn, zullen nog gekapitaliseerd moeten worden in de tijd die komt.

Bronnen[bewerken]