Naar inhoud springen

Saba Comprehensive School in zwaar weer

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.
Saba Comprehensive School in zwaar weer

10 mei 2017 

De Saba Comprehensive School, de enige school voor secundair onderwijs op Saba, bevindt zich in financieel zwaar weer. Op 8 mei werden er besprekingen gehouden tussen de Eilandsraad en het schoolbestuur over de financiële wandel. Er werden maatregelen besproken om de schoolinstelling voor het eiland te behouden.

Update 21 mei 2017 

Een bezorgde ouder roept in een open brief in The Daily Herald de redacteur op om over de voortgang op de school te schrijven. De brief heeft als titel We willen weten wat er aan de hand is! en kondigt een groepsbijeenkomst op het gemeentehuis aan van 50 ouders en voogden. De uitnodiging werd op de 19e verstuurd.

Er wordt gevreesd dat er leraren zullen verdwijnen en dat de klassen groter zullen worden. Het doel is om voor het zomerreces een antwoord te krijgen op wat er verkeerd is gegaan en hoe het opgelost gaat worden.

Update 22 mei 2017 

De Raad van Bestuur van de school (Saba Educational Foundation; SEF) heeft met een officiële verklaring gereageerd op de uitnodiging. Volgens het bericht zouden de financiële problemen rond augustus 2017 tot het verleden moeten gaan behoren.

De oplossing wordt gevonden in het afscheid nemen van verschillende leerkrachten. 91% van de inkomsten worden nog aan lonen besteed, waardoor er volgens het bestuur weinig geld over blijft voor leermateriaal en de studenten. Het aantal van 35 contacturen wordt wel gehandhaafd.

Het bestuur gaat niet in op de uitnodiging om naar de groepsbijeenkomst te komen. De opgegeven reden is dat ze de ouders individueel en per klas op de hoogte willen stellen. De situatie per kind zou volgens het bestuur namelijk nogal verschillen.

Bronnen[bewerken]