Naar inhoud springen

Russisch ministerie verwijdert informatie van Wikipedia

Uit Wikinieuws

10 december 2018 

Vandaag zijn er vanuit het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken herhaaldelijk gegevens verwijderd van de Russische Wikipedia. De censuur werd toegepast op het artikel van Vladimir Kolokoltsev (ru), de minister van het ministerie. Er werd informatie verwijderd over de vermeende deelname van de minister aan het congres van de politieke partij Verenigd Rusland die een pro-Poetin-geluid laat horen. De wijzigingen werden aangebracht vanaf de IP-adressen 194.8.70.53 en 194.8.70.55 die aan het ministerie toebehoren. Alle pogingen om de gegevens te verwijderen zijn door AI teruggedraaid en door de Wikipedia-gemeenschap gemonitord. Ook gisteren werden gegevens in verband met de betrokkenheid van Kolokoltsev met Verenigd Rusland uit het artikel verwijderd. Ook die pogingen waren vergeefs.

Bron

[bewerken]
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « МВД пыталось удалить из Википедии информацию об участии Колокольцева в съезде «Единой России» », afkomstig van Wikinieuws (ru) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 10 december 2018.
Logo WMNL Dit artikel vermeldt Wikimedia of een van de deelprojecten hiervan. Gelieve op te merken dat Wikinieuws zelf een deelproject van Wikimedia is.