Russisch blusvliegtuig neergestort in zuiden Turkije

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

15 augustus 2021 

In een bergachtig gebied bij de Turkse plaats Adana is zaterdag een Russisch Beriev Be-200-vliegtuig dat was ingezet voor bluswerkzaamheden verongelukt. Het vliegtuig was onderweg naar de nabijgelegen regio Kahramanmaraş, om daar een natuurbrand veroorzaakt door een blikseminslag te bestrijden. Het zou op het punt hebben gestaan om te landen.

In het vliegtuig zaten volgens het Russische ministerie van Defensie vijf Russische militairen en drie Turken, zij zijn alle acht om het leven gekomen. Hoe het vliegtuig kon crashen, wordt nog onderzocht. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft op Twitter zijn medeleven betuigd.

De van Rusland geleende blusvliegtuigen worden sinds vorige maand ingezet om de honderden natuurbranden die met name de Turkse kustprovincies teisteren, te bestrijden. Als gevolg van de branden zijn in Turkije tot nu toe zeker acht doden gevallen. Het vliegtuig dat nu is neergestort was op 8 juli vanuit Rusland overgekomen. Sinds enkele dagen zijn de natuurbranden in Turkije grotendeels onder controle.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?