Naar inhoud springen

Rotterdam: man (37) aangehouden na dodelijke aanrijding

Uit Wikinieuws

3 september 2023 

De politie heeft zondag een 37-jarige man uit Nijmegen aangehouden na het dodelijke ongeval van zaterdagavond bij de Rotterdamse Boerengatbrug, waarbij twee personen om het leven kwamen.

De overleden slachtoffers zijn een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man, beiden uit Cappelle aan den IJssel. Vermoedelijk kwamen ze net terug van de Wereldhavendagen. Zij werden omstreeks 21.15 geschept terwijl ze een zebrapad bij de brug overstaken. Er werd nog tevergeefs geprobeerd om hen te reanimeren, eerst door omstanders en later door hulpdiensten.

De betrokken auto, een bestelwagen, reed na het ongeval door. Het voertuig werd enige tijd later zonder de bestuurder – die was gevlucht – en met beschadigingen aan onder meer de voorruit aangetroffen bij de Tropicana. Volgens de RDW had het voertuig helemaal geen geldige APK en was het evenmin verzekerd. Het voertuig zou eerder al op de site van een sloopbedrijf hebben gestaan, maar eind juli op een nieuwe naam zijn gezet, echter zonder dat het nog de weg op had gemogen.

Bronnen

[bewerken]