Naar inhoud springen

Rookruimtes in horacegelegenheden niet meer toegestaan

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 februari 2018 

Rookruimtes in horacegelegenheden niet meer toegestaan

Speciale rookruimtes in de horeca zijn vanaf vandaag niet meer toegestaan in Nederland, heeft het Gerechtshof Den Haag vandaag besloten. Het hof acht rookruimtes in strijd met de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor het bestrijden van tabaksgebruik. Hiermee stelt het hof de vereniging Clean Air Nederland in het gelijk, die hierover een rechtszaak had aangespannen.

Op 1 juli 2008 werd er voor het eerst een rookverbod in horecagelegenheden ingevoerd, maar de kleinere cafés (> 70m2) zonder personeel bleven hiervan toen nog uitgezonderd. In 2014 is het verbod verder uitgebreid naar alle horecagelegenheden. Nu is dus ook de enige uitzondering, de speciale rookruimtes in horecagelegenheden, van de baan.

Koninklijke Horeca Nederland heeft in een eerste reactie aangegeven teleurgesteld te zijn in de uitspraak. Volgens KHN gaat het algehele verbod op rookruimtes ten koste van de gastvrijheid in de horeca. Bovendien zijn tienduizenden euro's aan investeringen hiermee nu weggegooid geld.

Bronnen

[bewerken]

Gerelateerd

[bewerken]