Rohan Dennis wint tijdrit in de Ronde van Italië

Uit Wikinieuws

22 mei 2018 

Rohan Dennis heeft de tweede tijdrit in de Ronde van Italië dit jaar gewonnen. Op de tweede plek eindigde de Duitser Tony Martin en de derde plek was voor de Nederlander Tom Dumoulin. Dumoulin was, als wereldkampioen tijdrijden, de favoriet voor de winst van de etappe. Hij had ook nog wat tijd goed te maken in het klassement waar hij nog steeds tweede staat. Voor de etappe was zijn achterstand op Simon Yates meer dan twee minuten, nu is dat 56 seconden.

De tijdrit liep van Trento naar Rovereto en was 34,2 km lang. Het parcours was zeer vlak. Dumoulin had van tevoren verwacht dat het op zo'n vlak parcours wel mogelijk zou zijn om de roze trui van Simon Yates over te nemen. Hij won zeker tijd, maar niet genoeg om de leiderstrui te behalen. Yates kwam als 40e binnen, 1 minuut en 37 seconden later dan Dennis.

Door zijn etappewinst is Dennis weer terug in de top 10 van het algemeen klassement. Hij neemt nu de zesde plaats in, met een achterstand van iets meer dan vijf minuten. Chris Froome stijgt drie plekken door een vijfde plaats in de tijdrit en staat nu op de vierde plaats. Hij loopt 3 minuten en 50 seconden achter op Yates. Op de derde plek bevindt zich Domenico Pozzovivo, met een achterstand van 3 minuten en 11 seconden. Eigenlijk lijkt alleen Tom Dumoulin nog een goede kans te hebben om Yates te passeren in het algemeen klassement, hij heeft een achterstand van 56 seconden.

Er worden dit jaar nog vijf etappe's in de Giro gereden. Morgen staat een 155 km-lange heuvelrit van Riva del Garda naar Iseo op het programma.

Bronnen[bewerken]