Naar inhoud springen

Rode Duivels lossen verwachtingen niet in

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

30 maart 2005 

Rode Duivels lossen verwachtingen niet in

De Rode Duivels hebben vanavond de voetbaldwerg San Marino met 1-2 geklopt. Het liep niet van een leien dakje en voor San Marino was dit het eerste doelpunt dat ze hebben gescoord in deze WK-kwalificatiecampagne.

Na de hoopgevende prestatie van afgelopen zaterdag tegen Bosnië waren de verwachtingen hoog. San Marino heeft nog geen enkel punt behaald in deze campagne en ze hebben zelfs nog geen enkel doelpunt gescoord.

Na 18 minuten glipte Buffel door de verdediging maar hij werd foutief neergehaald met een strafschop tot gevolg. Simons zette die zonder problemen om. Vanaf dan speelden de Belgen heel matig maar controleerden de wedstrijd tot Selva vijf minuten voor de rust er anders over besloot. Van Buyten liet Selva vrij en hij scoorde dankzij een voorzet van Valentino. Meteen het derde doelpunt dat Selva heeft gescoord tegen België.

Tijdens de tweede helft voerden de Belgen de druk op en het verwachte eenrichtingsvoetbal resulteerde in de 63e minuut in een doelpunt. Na een hoekschop van Chatelle maakte Van Buyten zijn fout in de eerste helft goed en hij kopte onhoudbaar binnen. San Marino kon wel nog een aantal keren dreigen maar de Belgen hielden de netten schoon. Een verdiende maar zwaar bevochten zege.

Dankzij die overwinning heeft België opnieuw aansluiting met de kopgroep van het klassement. De andere twee partijen tussen Spanje en Servië en tussen Bosnië en Litouwen eindigden in een gelijkspel.

Bronnen[bewerken]