Resten Frans meisje Maëlys (9) gevonden in Chartreuse-gebergte

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

15 februari 2018 

Resten Frans meisje Maëlys (9) gevonden in Chartreuse-gebergte

De Franse politie heeft gisteren en vandaag bij Saint-Franc bijna het volledige skelet gevonden van de 9-jarige Maëlys de Araujo, die sinds eind augustus afgelopen jaar vermist werd na een huwelijksfeest in Le Pont-de-Beauvoisin. Ook is er kleding van haar teruggevonden. Gisteren werd al de schedel van het meisje gevonden.

De politie is op de betreffende locatie gaan zoeken op aanwijzing van haar moordenaar, de 34-jarige ex-militair Nordahl Lelandais, die sinds september vastzit. Inmiddels is er in de auto van Lelandais een klein spoortje bloed van Maëlys aangetroffen. De auto is door Lelandais zeer grondig schoongemaakt kort nadat Maëlys was verdwenen, vermoed wordt daarom dat het meisje in de auto een grote hoeveelheid bloed heeft verloren. Nadat eenmaal was vastgesteld dat het bloed van Maëlys is, heeft Lelandais alsnog toegegeven dat hij het meisje in de nacht van 26 op 27 augustus inderdaad in zijn auto heeft meegenomen naar zijn woning in Domessin en vervolgens gedood, waarna hij haar lichaam dumpte. Hij verklaart tevens dat hij het meisje niet opzettelijk om het leven heeft gebracht, maar zegt er niet bij wat er dan wel zou zijn gebeurd. Begin september, toen het onderzoek naar de vermissing net was begonnen, werd er al DNA van het meisje aangetroffen in de auto van Lelandais, die toen beweerde dat hij het meisje alleen maar in zijn auto had gehad.

Inmiddels wordt Lelandais ook verdacht van de moord op een 24-jarige Franse militair, die in april vorig jaar verdween. Mogelijk heeft hij nog veel meer moorden gepleegd.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?