Rellen in voorsteden Parijs

Uit Wikinieuws

26 november 2007 
In zes uur tijd hebben tientallen jongeren in de Parijse voorsteden Arnouville-lès-Gonesse en Villiers-le-Bel een politiebureau aangevallen, auto's in brand gestoken en ingebroken in winkels nadat twee tieners de dood vonden bij een botsing met een politieauto. Het bureau werd bekogeld met molotovcocktail en er werd met vuurwapens geschoten op de agenten die zich in het bureau bevonden.

Een agent die probeerde te onderhandelen met de jongeren moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd met ernstige verwondingen aan het gezicht. Volgens de politie zijn er ten minste 21 agenten gewond geraakt bij de rellen in Villiers-le-Bel en Arnouville. Het politiebureau in Villiers-le-Bel werd in brand gestoken en dat in Arnouville werd geplunderd.

Twee uur voordat de rellen begonnen raakte een politieauto in botsing met twee tieners die zonder helm op een gestolen mini-crossmoter reden. De tieners, van 15 en 16 jaar, verloren beiden het leven bij het ongeluk, dat plaatsvond in Villiers-le-Bel.

Didier Vaillant, burgemeester van Villers-le-Bel, roepte op tot bedaring te komen en verzekerde dat er een onderzoek zal komen naar het ongeluk.

Volgens Omar Sehhouli, broer van een van de twee verongelukte tieners, was de onrust "geen geweld, maar een uitdrukking van woede".

Bronnen[bewerken]