Naar inhoud springen

Recordaantal toeristen in Nederland

Uit Wikinieuws

3 februari 2012 

In 2011 hebben 11,3 miljoen toeristen een bezoekje gebracht aan Nederland, een record. Nooit eerder kwamen er in één jaar zo veel toeristen naar Nederland.

Belgen en Duitsers

De groei van het aantal toeristen is vooral te danken aan de economische recessie. De financieel onzekere tijden zorgden ervoor dat er Belgen en Duitsers een vakantieadresje zochten dichter bij huis. Dit zorgde voor een enorme groei van het aantal Belgen en Duitsers dat Nederland uitkoos om hun vakantie te spenderen. Naast meer Belgen en Duitsers kwamen er ook veel meer Amerikanen naar Nederland toe. Ook uit de BRIC-landen kwam een veel groter aantal toeristen naar Nederland. Brazilië staat bovenaan, met een groei van 30% van het aantal toeristen, op de voet gevolgd door China, die een groei had bracht van 29%. Daarna volgen Rusland en India met respectievelijk 28 en 9 procent.

Daling

Naast landen met een stijgend aantal toeristen die naar Nederland gaan, is er in sommige landen ook een daling te bekennen. Hieronder vallen de Europese landen die door de crisis het hardste zijn geraakt, zoals Italië, Denemarken en Groot-Britannië. Ook uit Japan is de toeristroom wat minder.

In totaal brachten de extra toeristen ons 160 miljoen euro extra op.

Bronnen[bewerken]