Recensie: Mick Jagger zingt "Heb je even voor mij?"

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

20 oktober 2017 

Mick Jagger
Frans Bauer

Recensie: Mick Jagger zingt "Heb je even voor mij?"

The Rolling Stones hebben hun concert in Nederland afgesloten. Mick Jagger had vanuit zijn hotelkamer echter nog een cadeautje in petto. Op Instagram zette hij een filmpje waarop hij een paar keer de zin Heb je even voor mij? van Frans Bauer zingt.

De 74-jarige rockster brengt het met een krakerige, hoge stem en houdt daarbij geen toonhoogte. Hij lijkt wel alsof hij toondoof is. Waarschijnlijk is dat opzet en het effect is op zijn minst perfect. Zijn filmpje ging viral en was tot in het NOS Journaal en op RTL Nieuws te zien.

Frans Bauer was door het dolle heen, hij kon er die nacht niet van slapen. "Ik heb er een gigantische fan bij," zei hij de volgende ochtend enthousiast op Radio 3FM. Bij Qmusic verried hij dat hij dacht: "Dit is toch geen Bananasplit hè?" Mick Jagger zou zelfs een cd van hem hebben meegenomen. In 2010 had Bauer tijdens een optreden in Oostende nog het lied Satisfaction van de Stones gezongen. Mick Jagger is echter van een andere grootheid: die heeft 1,2 miljoen volgers op zijn Instagram-account.

Tijdens zijn optreden had Jagger er al een paar keer naar gehint, door het publiek de vraag te stellen: Heb je even voor mij? Ook had hij het een paar keer in de gang geoefend. Hoe wist Jagger echter van het lied? En was het toeval dat het is geschreven door Emile Hartkamp uit Arnhem, de stad waar de GelreDome staat en Jagger zijn laatste optreden in Nederland gaf?

Jagger wist nog meer van Arnhem. Toen hij zijn bandleden voorstelde, vertelde hij dat voor Ron Wood "geen brug te ver gaat". Hij wist ook dat Vitesse de KNVB beker had gewonnen en over koekjes die Arnhemse meisjes graag lusten. De teksten waren hem voorgebakken op zijn autocue en speciaal voor hem geschreven door Bob Roelofs, de griffier van de Provinciale Staten.

Mick Jagger kan tevreden terugkijken op zijn bezoek in Nederland en – bij leven en welzijn – komt hij vast nog weer eens terug. Op Instagram lijkt dat in elk geval wel de bedoeling. Daar luidt het bijschrift van zijn Bauer-cover: "Voor nu tot ziens, Holland."

Bronnen[bewerken]