Naar inhoud springen

Ravage op A28 door botsing

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.
Knooppunt Hoevelaken

5 juli 2012 

Door een ongeluk op de A28 bij Hoevelaken zijn donderdagochtend drie mensen gewond geraakt. De botsing werd veroorzaakt door een Deense vrachtwagen die op een pijlwagen van Rijkswaterstaat botste. De A28 is daarom afgesloten tussen Zwolle en Utrecht bij knooppunt Hoevelaken. De ANWB spreekt van een ravage.

Volgens de verkeerspolitie van het KLPD zijn twee inzittenden van de vrachtwagen en een medewerker in de pijlwagen gewond geraakt. De slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De inzittende van de pijlwagen heeft inmiddels het ziekenhuis kunnen verlaten. Ook de verwondingen van de vrachtwagenchauffeurs zouden meevallen volgens RTV Utrecht. Het verkeer over de A28 wordt over de parallelrijbaan geleid. Het bergen van de voertuigen heeft volgens het KLPD gevolgen gehad voor de ochtendspits. Een woordvoerder van de ANWB zegt dat 'het niet gaat lukken om dit nog voor de spits op te ruimen'. Het gevolg is dat er 4 kilometer file stond om 7:00 vanmorgen. Door het ongeluk staan er files op de omleidingsroute van de A1 en de A27.

Een soortgelijk ongeluk op de A2 bij Kerkdriel vond vanmorgen plaats doordat een vrachtwagen met gasflessen was gekanteld. De A2 was in beide richtingen afgesloten, maar was vóór 7:00 weer helemaal open.

Bronnen

[bewerken]