Rahiied A. wegens "insulinemoorden" veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs

Uit Wikinieuws

19 december 2019 

De Rechtbank Rotterdam heeft de 23-jarige Rahiied A. veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs wegens vier moorden en acht pogingen tot moord. De man wordt verminderd toerekeningsvatbaar geacht, de rechter sprak hem daarom toe in eenvoudige taal. A. wordt ook aangerekend dat het vertrouwen in de Nederlandse ouderenzorg door zijn toedoen een knauw heeft gekregen.

A. was eerder weggestuurd van diverse stageplekken, onder meer omdat hij afspraken negeerde, loog en geld van cliënten verduisterde. In een geval ging het daarbij om 5000 euro. In de periode 2016-2017 diende hij in verzorgingstehuizen in Puttershoek, Ridderkerk en Rotterdam waar hij werkte zonder enige noodzaak insuline toe aan zeker elf hoogbejaarden. Vier (allemaal vrouwen) overleden. De slachtoffers waren dement en daardoor niet in staat om zich tegen A. te verweren of zelf te vertellen wat hun was overkomen.

Tegenover collega's wekte A. de schijn dat hij juist goed voor de zieken zorgde. Tegenover een psycholoog verklaarde. A. uit te zijn geweest "actie en spanning". Ook was hij sterk uit op bevestiging en complimenten vanuit zijn omgeving.

A. beriep zich gedurende het hele proces op zijn zwijgrecht en zei niets met de moorden te maken te hebben.

Bronnen[bewerken]