Naar inhoud springen

Protestdemonstratie tegen president Bouterse

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

20 mei 2017 

Protestdemonstratie tegen president Bouterse

In Paramaribo demonstreren duizenden mensen tegen het beleid van Desi Bouterse. Ze verwijten de president wanbeleid en roepen hem op om concreet beleid te voeren en anders op te stappen. Ze geven hiermee gehoor aan de oproep die de oppositiepartijen NPS, ABOP, DOE, PL en VHP hebben gedaan op de nieuwswebsite Starnieuws. In de verklaring benadrukken de partijen dat ze naar een vreedzame oplossing streven.

De partijen hadden de demonstratie in het centrum van de stad willen houden, maar een vergunning werd daar tot twee maal toe geweigerd. Hierdoor werd de locatie verplaatst naar het terrein van de NPS.

Door de inkomstendaling uit olie en goud lijdt Suriname sinds twee jaar onder een financiële crisis. De twee delfstoffen zijn belangrijk voor de export van het land. Tegen deze lijn in heeft Bouterse de overheidsuitgaven de afgelopen jaren laten stijgen. De noodsteun die het Internationaal Monetair Fonds vorig jaar verstrekte werd begin mei beëindigd omdat de Bouterse de vereiste maatregelen niet doorvoert.

Bronnen

[bewerken]