Naar inhoud springen

Primoz Roglic bezorgt Slovenië eerste tourzege

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 juli 2017 

Primoz Roglic bezorgt Slovenië eerste tourzege

Klimmer en tijdrijder Primoz Roglic kon zege vieren in Serre Chevalier. In een vroeger leven was Roglic schansspringer, maar is nu al enige tijd wegwielrenner. Voor de gelegenheid was president Emmanuel Macron aanwezig, hij reed mee in een wagen van de wedstrijdleiding en voerde na afloop een kort gesprek met de Franse 'helden' Romain Bardet en Warren Barguil, maar ook met Froome en Roglic.

Roglic kon samen met Serge Pauwels en Alberto Contador wegglippen uit de kopgroep. Contador had de benen niet en verzwakte al snel. Ook Pauwels moest lossen. Na een goede klim bergop volgde er een 25 kilometer lange afdaling, een koud kunstje voor Roglic, die ook schittert als tijdrijder.

De groep der favorieten in de achtervolging trok ook nog eens door en daarbij moest Fabio Aru lossen en tuimelt daarmee naar de vierde plaats op 53 secondes achterstand van Froome.

De etappewinst is een opsteker bij LottoNL-Jumbo, die deze tour nog niet echt kon overtuigen. Er is heel wat belangstelling voor Roglic die naar eigen zeggen ooit de Tour wil winnen. "Of ik zaterdag ook nog de tijdrit in Marseille kan winnen? Misschien. Ik doe mijn best, en dan zien we wel", aldus Roglic.

Minder goed nieuws was er bij Marcel Kittel te rapen. De groene trui gaf op na een val vroeg in de wedstrijd. Micheal Matthews jaagde al een tijdje op de puntentrui en mag die nu van Kittel overnemen.

Het wordt de volgende bergetappe spannend met op plaats 1 Christopher Froome, gevolgd door Rigoberto Uran en Romain Bardet, beide op 27 secondes.

Bronnen

[bewerken]
Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: