Naar inhoud springen

Premier Marlin: 'Woorden verkeerd weergegeven door NRC'

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 september 2017 

Premier William Marlin

Premier Marlin: 'Woorden verkeerd weergegeven door NRC'

Premier William Marlin kreeg gisteren de wind van voren nadat hij volgens een artikel in NRC had geklaagd over de Nederlandse militairen. Ze zouden niets hebben gedaan tegen de plunderingen die volgden op de orkaan Irma. Volgens NRC zou de premier hebben gezegd dat er iets zou zijn misgegaan in de afspraken die er tussen de Nederlandse mariniers en de lokale politie waren gemaakt omtrent het handhaven van de avondklok. Deze afspraken zouden voor de aankomst van de orkaan zijn gemaakt.

Vanuit de Nederlandse strijdkrachten en de politiek, zowel door de coalitie als de oppositie, werd heftig gereageerd op de woorden van Marlin. Klinklare onzin werd er geroepen en op Twitter geschreven. Ook werd er woedend gereageerd door hulpverleners en burgers die zich niet herkennen in Marlins woorden.

Vandaag reageerde premier Marlin zelf op de ophef. Volgens hem zou de NRC zijn woorden verkeerd hebben weergegeven. Hij gaf aan dat hem de onnodige controverse speet en dat hij veel waardering heeft voor de "aanzienlijke klus" ("remarkable job") die de Nederlandse militairen hebben geleverd. Hij voegde eraan toe dat Sint Maarten grote behoefte aan de ondersteuning heeft en hij dankbaar is voor de waardevolle bijdragen die het volk helpen om deze onvoorstelbare ramp te boven te komen.

22 september 2017 

Marlin bezocht het rescueteam niet eenmaal

Een deel van de 63 reddingswerkers van de USAR keren waarschijnlijk over twee dagen naar Nederland terug. Ze hebben een groot aantal huizen van de bewoners opgeknapt en geholpen bij het schoonmaken. Ze waren gestationeerd in het overheidsgebouw, waar Marlin zijn kantoor een paar deuren verderop had. Hij is echter in al die tijd niet eenmaal langs geweest om gedag te zeggen of een hart onder de riem te steken.

Bronnen

[bewerken]