PowNed slaat nieuwe weg in

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

21 juni 2018 

Rutger Castricum

Omroep PowNed slaat een nieuwe weg in. Dat zei presentator en mede-eigenaar Rutger Castricum in Jinek.

De omroep is vooral gekend van het PowNews. Begin januari besliste de NPO geen nieuwe zendtijd aan het programma te besteden. Sindsdien is PowNews alleen nog online te zien. Dat was ook de bedoeling van PowNed-oprichter Dominique Weesie, die in 2016 al liet uitschijnen uiteindelijk enkel nog niet-lineaire televisie te willen maken.

Castricum, die naar eigen zeggen een ontwikkeling doormaakt, is op het moment zelf op de televisie te zien in het programma Marokko op 1, waarin hij de vraag stelt waar de loyaliteit van de Marokkaanse gemeenschap nu feitelijk ligt, in Marokko of in Nederland. Zelf vindt hij het programma geslaagd: "Ik ga nu meer de diepte in. En ik scoor hogere kijkcijfers dan ooit." In de vakantieperiode is hij nog eens te zien in het programma Weg met de buren, waarin hij ruziënde buren probeert met elkaar te verzoenen. Later op dit jaar staan er nog meer PowNed documentaires op de agenda met zowel Rutger als andere presentatoren.

In 2020 loopt de huidige concessie voor PowNed af, dan moet de omroep 150.000 leden tellen om te kunnen doorgaan in het publieke stelsel. Ter vergelijking: in 2009 hoefde een omroep slechts 50 000 leden te tellen om te kunnen uitzenden. Castricum maakt er zich in ieder geval niet druk over. "Het worden spannende tijden", zegt hij in een reactie.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?