Naar inhoud springen

Piloot valt uit helikopter tijdens opendeurdag van het leger

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

3 september 2017 

Een Agusta A109 helikopter van de Belgische luchtmacht

Piloot valt uit helikopter tijdens opendeurdag van het leger

Een piloot van het leger is in het Belgische Amay uit een helikopter gevallen. Het incident gebeurde tijdens de opendeurdag van Defensie. Soldaten van het vierde Bataljon Genie maakten vanuit de Agusta A109 helikopter een luchtlanding (paradrop). Hoe de piloot uit het toestel is gevallen is niet duidelijk. Hij had geen parachute aan, maar het was ook niet de bedoeling dat hij zou springen. De man maakte een val van honderden meters.

De copiloot kon de helikopter veilig aan de grond zetten waarna er onmiddellijk werd gezocht naar de vermiste piloot. Die is echter nog niet teruggevonden. De zoekactie is vanwege het invallen van de duisternis stopgezet.

Update 4 september 2017 

De copiloot werd na het ongeluk ondervraagd. Hij verklaart dat hij op het moment van de feiten naar buiten keek, naar de drie parachutisten die uit het toestel sprongen. Hij zorgde er ook voor dat ze niet in hoogspanningslijnen verwikkeld raakten. Toen hij terug een normale positie innam was de piloot verdwenen en stond de cockpitdeur open.

Hulpdiensten hebben het lichaam van de piloot vanmiddag gevonden in het Bos van Neuville, nabij Tihange. Het Forensisch Laboratorium is ter plaatse om een autopsie uit te voeren op het lichaam.

Bronnen[bewerken]