Peter Sagan wint tweede etappe in de Ronde van Frankrijk

Uit Wikinieuws
Peter Sagan (2016)

8 juli 2018 

Peter Sagan is de winnaar van de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk. De rit had een lengte van 182,5 kilometer en liep van Mouilleron-Saint-Germain naar La Roche-sur-Yon. De wereldkampioen en captain van de ploeg BORA-hansgrohe won de eindsprint voor de Italiaan Sonny Colbrelli op nummer 2 en de Fransman Arnaud Démare op nummer 3.

Tot ongeveer twee kilometer voor de eindstreep leek de etappe te eindigen in een massasprint. Toen kwam het echter tot een grote valpartij, waarin onder meer de Colombiaanse vorige etappewinnaar Fernando Gaviria onderuit ging. De Nederlander Tom Dumoulin bleef ander de valpartij steken en liep daardoor tijdsverlies op.

Tijdens de etappe werd de Fransman Sylvain Chavanel toegejuicht. De 39-jarige renner maakte een alleengang aan kop van 150 kilometer lang. Met 18 deelnames heeft Chavanel de Ronde het meest van alle renners gereden. Dit was voor hem de 350e etappe die hij in zijn carrière in de Ronde van Frankrijk verreed.

De derde etappe op 9 juli is een ploegentijdrit van 35,5 kilometer in Cholet

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Peter Sagan gewinnt Etappe von Moulleron-Saint-Germain nach La Roche-sur-Yon », afkomstig van Wikinieuws (de) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 8 juli 2018.