Naar inhoud springen

Peru: drie busongelukken in zeer korte tijd

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

21 april 2018 

Een bus in Lima, 2011

Peru: drie busongelukken in zeer korte tijd

In Peru zijn donderdag en vrijdag binnen slechts een etmaal drie soortgelijke ernstige ongelukken met toeristenbussen geweest. Twee van de ongelukken vonden plaats in de zuidelijke regio Arequipa, een in het noorden.

Het eerste ongeluk gebeurde op donderdagavond, toen een toeristenbus die op weg was van Chuquibamba (en) naar de stad Arequipa van de weg afraakte en in een rivier stortte. Er vielen 7 doden en zeker 20 gewonden. Op vrijdag stortte eerst in de noordelijke regio La Libertad een bus 200 meter naar beneden in een afgrond, daarbij zijn voor zover bekend 11 doden en zeker 40 gewonden gevallen. Later op vrijdag raakte, opnieuw in de regio Arequipa, een bus van een Duitse reisgroep die onderweg was naar Chivay van de weg en stortte 20 meter naar beneden. Bij dat laatste ongeluk zijn twee Duitse toeristen om het leven gekomen. Tien andere Duitsers raakten gewond, evenals twee Peruanen die de reisgroep begeleidden. Ze zijn naar het ziekenhuis in de stad Arequipa gebracht.

De wegen in Peru zijn berucht vanwege hun onveiligheid, met name voor het busvervoer. In januari en februari van dit jaar waren er ook al twee zware busongelukken, steeds met vele tientallen doden. Een hiervan was ook al in hetzelfde zuidelijke gebied waar nu twee van de drie ongelukken zijn geweest.[1]

Bronnen[bewerken]  1. Artikel: Meer dan 40 doden bij busongeluk in Peru,22 februari 2018