Persoon die aan noodrem trekt zorgt voor chaos op het spoor

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 april 2017 

Zondag kwam een trein tot stilstand in Deinze. Een passagier trok aan de noodrem. Het voorval veroorzaakte chaos op het spoornet.

De overvolle trein die afkomstig was van de Belgische kust, en richting binnenland reed, maakte een noodstop ter hoogte van Deinze. Een passagier had aan de noodrem getrokken omdat een passagier onwel werd. Vervolgens werden de noodopeningen ontgrendeld. Ongeveer 500 passagiers stapten op eigen houtje de trein uit en liepen naar een nabijgelegen weg. De resterende 1500 bleven op de trein zitten, die kon wat later opnieuw vertrekken.

De 500 uitgestapte passagiers wachtten ondertussen op bussen en weigerden terug op te stappen. 1 uur laten konden de eerste passagiers op de bus. De politie moest tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Wie het initiatief nam om de trein te verlaten is nog onduidelijk. De NMBS spreekt van een uitzonderlijke situatie en overmacht, en wil analyseren wat exact fout ging. Woordvoerder Bart Crols: "De trein was druk bezet door het goede weer aan de kust maar ook door een incident dat zich voordeed op de drukste spoorlijn van het land. Op de trein, een dubbeldekker, was airco aanwezig. Waarom reizigers flauwvielen moet nog onderzocht worden".

Eerder op de avond was er een persoonsaanrijding in Beernem waardoor het treinverkeer een tijd lang stil lag. De passagiers van die trein - ongeveer 350 inzittenden - werden geëvacueerd, en met pendelbussen werd de reisweg voortgezet.

Bronnen[bewerken]