Paus loopt blauw oog op in pausmobiel

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 september 2017 

Francisco en el papamóvil (JMJ 2013).jpg

Paus loopt blauw oog op in pausmobiel

Bij zijn laatste rit met het pausmobiel tijdens zijn bezoek aan Colombia, raakte paus Franciscus zijn evenwicht kwijt tijdens een remmanoeuvre van de bestuurder. Hij stootte hij zijn hoofd tegen het ijzeren kozijn om het voorraam van het pausmobiel. Hij heeft daarbij een blauw oog en een kloofwondje op zijn wenkbrauw opgelopen. Verder maakt hij het goed.

De paus is vijf dagen in Colombia geweest en het voorval gebeurde tijdens zijn bezoek aan noordelijke kustplaats Cartagena. Hier bracht hij hulde aan priester Petrus Claver die in de 17e eeuw slaven in bescherming nam. Hij riep de bevolking op tot vergeving en verzoening en om het vredesbestand tussen de FARC en de regering een kans te geven. Ook sprak hij zich uit tegen drugshandel. Het land is de grootste producent van cocaïne ter wereld.

De paus ging ook in op de crisis in Venezuela. Hij zei hierover: "Ik bid voor iedereen in Latijns-Amerika, en met name voor de buren uit Venezuela. Dit is een oproep om elke vorm van geweld te verwerpen in de politiek en tot een oplossing te komen in de erg zware crisis."

Bron[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?