Pas geplaatste voetgangersburg in Miami stort in, zeker 6 doden

Uit Wikinieuws
Leden van de National Transportation Safety Board voeren op de rampplek een inspectie uit.
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

16 maart 2018 

Pas geplaatste voetgangersburg in Miami stort in, zeker 6 doden

In de Amerikaanse stad Miami zijn gisteren zeker zes doden gevallen toen een gedeelte van een net aangelegde voetgangersburg die over de Southwest Eighth Street heen liep gedeeltelijk instortte. De brug viel op een aantal auto's die voor een stoplicht stonden te wachten. Zeker acht auto's werden vermorzeld. Zo'n tien mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Reddingswerkers zijn de hele afgelopen nacht met allerlei hulpapparatuur en speurhonden bezig geweest met het zoeken naar overlevenden, maar ze hebben erg veel moeite om onder de puinmassa te komen. Sommige mensen konden uit hun auto worden gered, maar mogelijk liggen er nog steeds auto's en/of lichamen bedolven onder het puin.

De brug, die net afgelopen zaterdag werd aangelegd, moest de noordelijke ingang van de Florida International University gaan verbinden met de wijk Sweetwater, waar veel studenten wonen. De bedoeling was dat studenten van de universiteit in de toekomst via de brug gemakkelijk heen en weer zouden kunnen reizen tussen de campus en hun woningen. De brug was overigens nog niet in gebruik genomen, dat moest volgens de planning eind dit jaar gebeuren.

Zodra alle reddingsoperaties zijn afgerond, zal de politie meteen een nader onderzoek naar het ongeluk beginnen. De gouverneur van Florida, Rick Scott, benadrukt dat als er menselijke fouten zijn gemaakt, men daarvoor verantwoording zal moeten afleggen.

Bronnen[bewerken]