Overlast door jongeren in Tilburgs zwembad tijdens viering Halloween

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

7 oktober 2018 

In Stappegoor, een zwembad in Tilburg, is zaterdagavond een halloweenfeest dat was bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar in de soep gelopen doordat ca. 40 jongeren voor veel overlast zorgden. Ze duwden bijvoorbeeld kinderen onder water. Een ruit van het zwembad werd ingegooid. Er gaan geruchten dat er ook drie of vier meisjes werden ingesloten en aangerand, maar dit is niet bevestigd door het zwembad noch door de gemeente.

Volgens veel bezoekers hing er al vanaf het begin van de avond een ongemakkelijke sfeer door de aanwezigheid van de rellende jongeren. Uiteindelijk werd het feest voortijdig afgekapt. Vanwege het evenement waren er lifeguards en extra personeel aanwezig, maar die hebben dus niet kunnen voorkomen dat het misging.

Er zijn geen nadere details bekend over de achtergronden van de daders, behalve dat het om jongeren gaat. Marjolein van Tiggelen, voorzitster van de Nationale Raad voor Zwemveiligheid, heeft geschokt gereageerd. De Tilburgse gemeenteraad heeft voor komende maandag een spoeddebat gepland naar aanleiding van de kwestie.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?