Overeenkomst haltes HSL-Zuid

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 maart 2005 

Overeenkomst haltes HSL-Zuid

De Belgische minister Johan Vande Lanotte en de Nederlandse minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs hebben laten weten dat er een principeakkoord is over de ontwikkelingsschets 2010. In dit document staat alles in verband met de stopplaatsen en rijtijden van de HSL-Zuid maar ook de uitdieping van de Schelde.

De HSL krijgt er in Nederland 2 stopplaatsen bij: eentje in Den Haag en eentje in Breda. Verder zal een treinreiziger die gebruik maakt van de hogesnelheidstrein een uur winnen op het traject Amsterdam - Brussel. De uitdieping van de Schelde is dan weer een essentieel onderdeel voor de haven van Antwerpen als deze wil blijven bestaan. Er is nu overeengekomen dat de schelde een tijd-ongebonden diepgang van 13,1 meter zal hebben eind 2007. Verder zal de veiligheid bij overstromingen verbeterd worden door het aanleggen van gecontroleerde overstromingsgebieden en het lokaal ophogen van de dijken.

Vandaag (vrijdag 11 maart 2005) zullen de Belgische en Nederlandse regering beslissen over het Memorandum. Als ze een akkoord bereiken, dan zal de inhoud ervan op vrijdagavond om 17 uur worden voorgesteld op een persconferentie in Den Haag.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?