Naar inhoud springen

Oud en Nieuw: vier doden en meerdere incidenten

Uit Wikinieuws

2 januari 2019 

In Nederland zijn tijdens de oudejaarsavond en nieuwjaarsnacht vier dodelijke slachtoffers gevallen. Dit gebeurde in de plaatsen Enschede, Losser, Morra en Rotterdam. Van de vier doden zijn er twee vermoedelijk omgekomen door vuurwerkongelukken, dit zijn de slachtoffers in Enschede en Morra. De doden in Losser en Rotterdam zijn het slachtoffer van misdrijven. De man die op de Binnenweg in het centrum van Rotterdam werd doodgeschoten is de 32-jarige rapper Feis (Faisal Mssyeh). Een andere man die bij de schietpartij gewond raakte is de broer van Feis.

Er hebben zich tijdens de jaarwisseling ook nog andere incidenten voorgedaan. In onder meer Breda, Ridderkerk en Leiden vonden steekincidenten plaats. Daarbij zijn enkele gewonden gevallen. Het jaarlijkse vreugdevuur op het strand van Scheveningen is door de harde wind geëindigd in een grote vonkenregen over de stad. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar wel zijn er veel auto's en fietsen verbrand. Ook enkele woningen zijn beschadigd, waarvan minstens één ernstig.

Op de A2 bij Waardenburg werd op Oudejaarsavond een agent terwijl hij bezig was hulp te verlenen aangereden door een 53-jarige automobiliste die onder invloed bleek te zijn. De agent is buiten levensgevaar.

Bronnen[bewerken]