Naar inhoud springen

Opbouw Tilburgse Kermis van start

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

19 juli 2006 

De opbouw van de Tilburgse Kermis is vanochtend rond 07.00 uur van start gegaan. Om 07.00 uur werd het centrum van Tilburg afgesloten door de gemeente, en reden de eerste vrachtwagens het terrein op. Naar verwachting zal het, door de extreme hitte vandaag, nog even duren voordat grote attracties beginnen met de opbouw.

De Tilburgse Kermis is ook dit jaar opnieuw de grootste kermis van de Benelux. Er staan dit jaar 237 attracties verspreid over 6,5 hectare. Dit jaar is de kermis voor de eerste keer uitgebreid met het "Spoorplein". Voorheen liep deze uiterst drukke weg recht door een deel van de kermis, dit zorgde voor onveilige situaties.

Vlak voor de opening in 2004, was er een crisisbijeenkomst van de Gemeente Tilburg en hulpdiensten in verband met mogelijke terreuraanslagen op de kermis. Een uitstel van de kermis werd overwogen, maar hier werd later van afgezien. Er was wel een verhoogde aanwezigheid van de politie.

De overheid gaf toen een nationaal terreuralarm uit voor het evenement. Het wordt gezien als een "soft target".

Uiteindelijk werd de kermis van 2004 op 17 juli eerder afgelast vanwege extreme weersomstandigheden. De regio werd toen getroffen door zeer zware windstoten, onweersbuien en wolkbreuken. Er deden zich echter geen ernstige incidenten voor.

De kermis vindt dit jaar plaats vanaf 21 juli t/m 30 juli.