Naar inhoud springen

Op drie plaatsen straathandel in drugs in Roermond

Uit Wikinieuws

27 november 2018 

Uit onderzoek van de gemeente Roermond is gebleken dat op minstens drie plaatsen in de stad drugs op straat wordt verhandeld. Dit gebeurt vooral bij het winkelcentrum van Donderberg, bij de Spoorlaan en op de parkeerplaats van het Sportpark Kitskensberg. Daar waar eerst nog werd gedacht dat er overlast was van hangjongeren, blijkt het nu ook om drugsdealers te gaan.

In de buurt van de twee Roermondse coffeeshops Sky en Skunk is er bijna geen overlast door drugshandel op straat. Buurtbewoners klagen daar echter wel van overlast door verkeersdrukte. De buurt is daar niet op berekend, zo zeggen de bewoners. Er is daar naar schatting een bezoekersaantal van vijf tot zeshonderd duizend per jaar, van wie de helft uit het buitenland komt.

De gemeente doet nu onderzoek of de coffeeshops misschien verplaatst kunnen worden. Het is de bedoeling dat ondernemers die een coffeeshop willen beginnen zich kunnen inschrijven voor een exploitatievergunning. Verder wordt onderzocht hoe de straathandel kan worden aangepakt.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Remunjse drugshanjel oppe straot mit drie euverlasplaatse », afkomstig van Wikinieuws (li) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 27 november 2018.