Naar inhoud springen

Ontwikkelingsgeld Nederland voor kinderbescherming op Aruba

Uit Wikinieuws
Evelyn Wever-Croes

7 juli 2018 

Raymond Knops betaalt een miljoen Arubaanse florin (480.000 euro) uit het ontwikkelingsfonds van Aruba (Fondo Desaroyo Aruba, FDA) om kinderbescherming op het eiland te verbeteren. Dit kondigde de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties aan tijdens zijn bezoek aan premier Evelyn Wever-Croes van Aruba. Met het ontwikkelingsgeld wordt het sociaal crisisplan aangepast aan de normen van Unicef.

Door de toewijzing van dit bedrag is het fonds nu vrijwel geheel aangesproken. Het werd in 2000 in het leven geroepen om Aruba zelfredzaam te maken. Sindsdien stortte Nederland er 238 miljoen in. Een laatste bedrag uit het fonds wil Blok besteden aan de versterking van de rechtshandhaving.

Kindermishandeling was deze week volop in het nieuws op Aruba. De Kiwanis Club maakte samen met het Arubaanse Rode Kruis bekend een campagne te starten met de titel No sconde mas, vertaald; Verstop je niet langer. De instanties proberen hiermee het zwijgen te doorbreken om kindermishandeling sneller aan het licht te brengen. In een half jaar tijd werden 54 meldingen gedaan, maar het vermoeden is dat het cijfer hoger moet liggen. Daarnaast werd deze week uitspraak gedaan in de moord van een stiefvader op de broertjes Eugene en Rishandroh, die respectievelijk drie en vijf jaar oud werden. Met de uitspraak werd geschiedenis geschreven, omdat voor het eerst op Aruba tbs werd opgelegd.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]