Naar inhoud springen

Ongeluk Nieuw-Beijerland: "chauffeur had epileptische aanval"

Uit Wikinieuws

7 september 2022 

Nieuw-Beijerland

Het ongeluk van vorige week zaterdag in de buurtschap Zuidzijde van het Zuid-Hollandse dorp Nieuw-Beijerland, waarbij een vrachtwagen van het Spaanse vervoersbedrijf El Mosca van de Zuidzijdsedijk afreed en een grote groep barbecueërs voluit raakte, lijkt te zijn veroorzaakt doordat de vrachtwagenchauffeur tijdens het rijden werd getroffen door een epileptische aanval, iets wat de man niet eerder tijdens zijn werk zou zijn overkomen. De man zou voor deze aandoening medicijnen slikken. Inmiddels is gebleken dat hij voorafgaand aan het ongeluk geen alcohol had genuttigd. Onderzocht wordt nog of hij drugs had gebruikt, wat hij zelf ontkent.

De chauffeur, een 46-jarige man uit Murcia, is sinds gisteren uit beperking. Zijn advocaat Winston de Brouwer heeft namens hem een verklaring afgelegd met daarin het hiervoor genoemde. De chauffeur wordt onder andere verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop. Naar eigen zeggen weet hij niets meer van het moment van het ongeval en heeft hij pas weer herinneringen vanaf het moment dat hij in een politiewagen zat.

Bij het ongeluk, dat zaterdagavond 27 augustus iets na 18:00 gebeurde, kwamen in totaal zeven mensen om het leven, het ongeboren kind van een van de omgekomen slachtoffers meegerekend. Zeven anderen raakten gewond. De slachtoffers waren leden van een plaatselijke ijsclub die kort daarvoor voor een buurtfeest in een grote groep waren samengekomen. Vandaag was er in Hoeksche Waard een herdenkingsbijeenkomst.

Inmiddels is ook bekend dat El Mosca al langer een omstreden reputatie had. Enkele weken geleden werd het bedrijf vanwege de manier waarop het zijn werknemers behandelde, nog volledig door de mangel gehaald door de Spaanse vakbond ASSETransporte.

Bronnen[bewerken]