Olie na Bonaire en Curaçao nu ook aangespoeld op de stranden van Aruba

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 mei 2017 

Olie na Bonaire en Curaçao nu ook aangespoeld op de stranden van Aruba.

Op Aruba spoelde gisterochtend de eerste olie op de stranden, terwijl een dag eerder al olie op de oostelijke stranden van Bonaire was gestrand. Daarnaast is nu duidelijk geworden dat ook de kust van Curaçao gedeeltelijk is verontreinigd met plakken olie. De olie bereikte in Aruba de stranden van Andicuri en Wariruri.

Vanmorgen zijn de Dienst Openbare Werken, het vuilverwerkingsbedrijf Serlimar en een team van het natuurpark Arikok begonnen te scouten. Allereerst wordt prioriteit gegeven aan de plekken waar sternen broeden en schildpadden eieren leggen. De vervuiling komt in het midden van het broedseizoen.

De olie is waarschijnlijk afkomstig van de oliemaatschappij Petrotrin op Trinidad. Hier gebeurde op 23 april j.l. een olieramp bij Petrotrin. Premier Eman heeft verklaard de schade op het olieconcert te gaan verhalen.

Update 30 mei 2017 

De animo onder Arubanen om in te springen bij het schoonmaken van de olieramp is klein. Slechts dertien vrijwilligers hebben zich aangemeld om de komende dagen te helpen. De animo is het grootst om in het weekend bij te springen. De vraag is echter of de overheidsdiensten ook in het weekend aan de schoonmaakklus blijven doorwerken.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]