Océ Venlo schrapt 200 arbeidsplaatsen

Uit Wikinieuws
Vestiging van Océ, hier in het VK

10 december 2018 

De Venlose printerfabriek Océ gaat 200 van de 2250 arbeidsplaatsen schrappen. Dit bericht komt van de vakbonden; het bedrijf zelf laat nog niet los hoeveel werknemers hun baan gaan verliezen. Dit zou pas aan eind januari bekend zijn. De vakbonden hebben aangegeven een sociaal plan te willen opstellen zodat de werknemers meer tijd krijgen om nieuw werk te zoeken, dan wel eerder met pensioen te gaan.

Het bedrijf heeft al een paar jaar te maken met zware verliezen. In het afgelopen jaar ging het alleen al om 55 miljoen euro. Volgens Océ heeft dit te maken met de digitalisering. Door dit proces neemt de vraag naar printers af.

De komende jaren wil de printermaker 35 miljoen euro bezuinigen, wat neerkomt op een kostenreductie van tien procent. Ook komt er meer aandacht te liggen op verkoopgerichtheid.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Océ geit 200 wirkplaatse sjrappe », afkomstig van Wikinieuws (li) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 10 december 2018.