Naar inhoud springen

Nu ook schoolraad uit Sleeuwijk per schip naar Curaçao

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

30 oktober 2017 

Nu ook schoolraad uit Sleeuwijk per schip naar Curaçao

De inventaris van De Morgenster uit Sleeuwijk, op de grens van Brabant en Zuid-Holland, staat ingepakt in een zeecontainer om een tweede leven te krijgen op de St Margaretha College op Curaçao. Vandaag is het laatste ingepakt. Het gaat om 450 leerlingensetjes, kasten, stoelen bureaus, computers en nog een grote hoeveelheid schoolspullen meer.

Vorig jaar stelde de vrijwilliger Bert Ruiter de situatie daar ter plekke vast en bestempelde het als deplorabel: "Er is geen geld de spullen te vervangen, waardoor ze veel langer worden gebruikt. En dan gaat het kapot." Hij hield eerder al een actie door te zorgen voor een leerlingenbibliotheek.

Sinds de nieuwbouw van de Brede School deze maand beschikbaar is gekomen, zal de schoolraad niet meer nodig zijn. Directeur Wim Marinissen van De Morgenster legde daarop contact met het echtpaar Ruiter. Beide scholen zijn ongeveer even groot. Toen er interesse bleek voor de inventaris, kwam financiering voor het transport tot stand door lokale sponsoring via een boekenbeurs en giften van de Curaçaose bank CIBC, Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking en de Protestantse Kerk Nederland.

Gerelateerd[bewerken]

Bronnen[bewerken]