Naar inhoud springen

Nieuwe drone-aanvallen op Moskou, Russisch luchtruim korte tijd gesloten

Uit Wikinieuws

11 augustus 2023 

De Russische hoofdstad Moskou is vandaag opnieuw doelwit geworden van zeker twee aanvallen met drones, een daarvan explodeerde vlak bij de waterkrachtcentrale Karamyshinsky in het westen van de stad. Andere Russische media berichten over nog een explosie in Krasnogorsk en nog een andere drone die door de Russische defensie zou zijn neergehaald. Er zijn geen berichten over slachtoffers.

Het Russische luchtruim boven de Internationale luchthaven Vnoekovo en de luchthaven van Kaloega werd vanwege de aanvallen enige tijd gesloten, en vluchten werden geannuleerd. Inmiddels zou deze maatregel weer zijn opgeheven.

De laatste weken gebeurt het steeds vaker dat doelwitten dieper in Rusland, onder meer en met name in Moskou, door drones worden getroffen. Algemeen wordt aangenomen dat deze drones vanuit Oekraïne komen, ook al worden de aanvallen tot nu toe niet officieel opgeëist van Oekraïense zijde. In eerdere fasen sinds het begin van de oorlog gebeurde dit soort aanvallen in Rusland zelf niet en was het alleen Rusland dat geregeld allerhande doelen in Oekraïne bestookte. De Russische defensie houdt hoe dan ook de regering in Kiev verantwoordelijk voor de huidige aanvallen op Russisch grondgebied en beschuldigt hen van terrorisme.

Bronnen

[bewerken]