Nieuw coronavirus duikt ook op in Frankrijk en Duitsland

Uit Wikinieuws

28 januari 2020 

Kaart van het verspreidingsgebied (28 januari 2020)

2019-nCoV, het nieuwe coronavirus dat afgelopen maand voor het eerst opdook in de Chinese stad Wuhan, heeft zich inmiddels ook verspreid naar in ieder geval twee Europese landen. Nadat afgelopen weekend al drie gevallen van besmetting in Frankrijk werden bevestigd, maakte het ministerie van Gezondheid in München maandagavond bekend dat een 33-jarige man uit de Landkreis Starnberg (Beieren) eveneens met het virus is besmet. Dinsdagavond werd bekend dat er in Beieren nog drie mensen met het virus besmet zijn, die bij hetzelfde bedrijf als de eerste man werkten (autoverkoopbedrijf Webasto (de)).

Afgelopen week had de 33-jarige man contact met een Chinese collega uit Shanghai, die op haar beurt kort daarvoor bezoek had gehad van haar ouders uit Wuhan. De man is opgenomen in de Schwabing-kliniek van München en aldaar in quarantaine geplaatst. Volgens zijn behandelend arts maakt hij het naar omstandigheden goed.

Volgens Jens Spahn, de Duitse minister van Volksgezondheid, toont het huidige geval aan dat Duitsland goed is voorbereid mocht het tot een serieuze uitbraak van het virus komen. Het gevaar is slechts klein, aldus Spahn.


Bronnen[bewerken]