Naar inhoud springen

Neymar definitief ingelijfd door Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro

Uit Wikinieuws

4 augustus 2017 

Het hing al een paar weken in de lucht en of het zou lukken was niet geheel zeker, maar de Braziliaanse voetballer Neymar is definitief over naar Paris Saint-Germain. Vandaag werd hij officieel door de Franse club gepresenteerd.

Met de transfer is een recordbedrag gemoeid van 222 miljoen euro. Daarnaast houdt hij er nog een salaris aan over van 60 miljoen euro per jaar. Voor de voetballer is het niet om het geld te doen, zo vertelde hij vandaag tijdens de presentatie:

Quote begin
De mensen die dat zeggen weten niets over mijn privé-leven. Ik ben nooit gedreven door geld. Als ik het geld had gevolgd, was ik ergens anders heen gegaan, naar andere clubs in andere landen. Ik vind het erg verdrietig dat mensen denken dat ik zo ben.

— Neymar tijdens zijn officiële presentatie in Parijs
Quote einde

Neymar zegt groter te willen dromen. Hij was uitgekeken op Barcelona en ziet zijn nieuwe uitdaging bij Saint-Germain. Hij komt waarschijnlijk al dit komende weekend uit voor zijn nieuwe club.

Nasser Al-Khelaifi, de eigenaar van Paris Saint-Germain, bevestigde vanmiddag eveneens dat Neymar niet om het geld naar Parijs is gekomen. Volgens hem liggen de doelen op één lijn. Khelaifi: "We willen alle prijzen winnen, die er te winnen zijn."

Bronnen[bewerken]