Nepal: vliegtuig crasht tijdens het landen

Uit Wikinieuws
Het toestel in 2014
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

12 maart 2018 

Nepal: vliegtuig crasht tijdens het landen

Op de Internationale Luchthaven Tribhuvan, nabij de Nepalese hoofdstad Kathmandu, is vandaag een passagiersvliegtuig van US-Bangla Airlines (en) verongelukt. Het toestel, dat was vertrokken vanaf luchthaven Dhaka, raakte omstreeks 14:20 plaatselijke tijd, terwijl het bezig was met landen, van de landingsbaan af en vloog daarop in brand. Aan boord waren 71 mensen, 67 passagiers en 4 bemanningsleden. Eerder werd melding gemaakt van 49 doden, inmiddels zijn 2 gewonden in het ziekenhuis alsnog overleden. Er liggen nog ca. 20 gewonden in het ziekenhuis. De brandweer had het vuur binnen enkele minuten onder controle.

De precieze oorzaak van de ramp is niet duidelijk. De directeur van US-Bangla beschuldigt de luchtverkeersleiding ervan verkeerde signalen te hebben doorgegeven aan het landende toestel, maar volgens de luchthaven zelf was het de piloot die de signalen negeerde. Een commissie zal de ramp nader onderzoeken.

Bronnen[bewerken]

Externe links[bewerken]

  • Kamal Kumar, "ATC and Aircraft Conversation Before Crash - US Bangla Airlines BS211 in Kathmandu Airport", video op YouTube, 12 maart 2018