Nederland verslaat Duitsland in Nations League

Uit Wikinieuws

13 oktober 2018 

Het Nederlands voetbalelftal heeft Duitsland met 3-0 verslagen in de UEFA Nations League. In de Johan Cruijff ArenA zorgden de goals van Virgil van Dijk, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum voor de eerste winst op de Duitsers sinds 2002. Nederland heeft nu drie punten en staat daarmee tweede in de groep. Frankrijk staat op een met 4 punten en Duitsland bevindt zich op de derde en laatste plek met 1 punt.

In het begin van de wedstrijd creëerde Nederland nog weinig kansen en was het vooral verdedigen. Keeper Jasper Cillessen wist schoten van Thomas Müller en debutant Mark Uth tegen te houden. Na een halfuur spelen kopte Van Dijk de eerste bal in het doel uit een hoekschop van Memphis Depay. Oranje kreeg nog meer kansen in de eerste helft, maar maakte geen goals meer.

Nederland kreeg tijdens het begin van de tweede helft nog meer fraaie mogelijkheden, maar ook Duitsland werd steeds gevaarlijker. Toch kreeg geen van de teams de bal in het doel van de tegenstander. Tot Memphis Depay in de 86e minuut de 2-0 uit een voorzet van invaller Quincy Promes maakte. Het leek nu wel duidelijk dat Oranje haar eerste Nations League-wedstrijd zou gaan zinnen. Voor wie toch nog twijfelde maakte Wijnaldum de winst zeker door in blessuretijd de 3-0 raak te schieten. Hierdoor werd het ook nog de grootste overwinning van Nederland op Duitsland ooit.

De eerstvolgende wedstrijd voor Nederland in Nations League staat op het programma voor 16 november. Dan wordt in De Kuip gespeeld tegen Frankrijk.

Bronnen[bewerken]