Naar inhoud springen

Natuurbranden Duitsland bereiken woonhuizen: tientallen gewonden

Uit Wikinieuws

7 augustus 2018 

In Siegburg in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft een natuurbrand woonhuizen bereikt. Minstens 28 mensen zijn gewond geraakt, van wie enkele zwaar. Dergelijke hevige branden in de bewoonde wereld zijn in West-Europa zeldzaam en vooral van tv-beelden uit Zuid-Europa of de Verenigde Staten bekend.

De brand ontstond in het talud van het traject van de hogesnelheidstrein ICE tussen Keulen en Frankfurt en werd mogelijk veroorzaakt door vonken van een voorbijrijdende trein. Op dit moment is het erg droog in dit gebied. De brand greep snel om zich heen en bedreigde de huizen daar met uitslaande vlammen en rook.

De brandweer trok uit met twee- tot driehonderd brandweerpersoneel en groot materieel. Er was bijstand van een waterwerper van de landmacht en een helikopter. Omwonend werden opgeroepen om de ramen en deuren gesloten te houden. Het treintraject werd afgesloten en treinen werden langs de Rijn omgeleid, met vertragingen tot gevolg.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Brennende Vegetation setzt Wohnhäuser in Brand », afkomstig van Wikinieuws (de) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 8 augustus 2018.