Naar inhoud springen

Nationaal Archief van Curaçao maakt nieuwe databank online beschikbaar

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

29 december 2017 

Nationaal Archief van Curaçao maakt nieuwe databank online beschikbaar

'Dbase', een van de grootste databanken van Curaçao, is in gebruik genomen en kan gratis via het internet geraadpleegd worden. Het startschot werd vorige week vrijdag gegeven door minister Armin Konket die verantwoordelijk is voor het Nationaal Archief. Het Nationaal Archief wil hiermee de dienstverlening aan de burgers verbeteren.

In de databank zijn onder meer ruim 1,1 miljoen namen van de burgerlijke stand van Curaçao opgenomen. Ook zijn er gedigitaliseerde aktes in te zien die aan de namen zijn gekoppeld. Tijdens de ingebruikname werd naar de stamboom van de minister gekeken.

Daarnaast zijn er nog enkele andere initiatieven van het Nationaal Archief. De digitalisering van de collectie van Juliana Brenneker is onlangs afgerond. Dit archief over de geschiedenis van de slavernij op Curaçao en Sint Maarten werd in oktober door MOWLAC van de UNESCO geregistreerd als werelderfgoed. Sinds november is het in te zien via de website van het Nationaal Archief.

Een ander initiatief is de digitalisering van rond 400.000 historische foto's. Hiervan staan er inmiddels 5.000 online. Verder zullende archieven van het bestuur op Curaçao worden bijgewerkt tot 2010. Momenteel bestrijkt deze nog de periode van 1707 tot 1939.

Website[bewerken]

Bronnen[bewerken]