Naar inhoud springen

Nashville: bom ontploft in camper

Uit Wikinieuws

28 december 2020 

Bij het centrum van de stad Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft zich ochtend van vrijdag 25 december, 6:30 lokale tijd, een explosie voorgedaan. Rond 6 uur kreeg de politie een melding over een schietincident. Toen ze op locatie waren, was daar een camper met de boodschap dat die zou gaan exploderen en dat mensen moesten evacueren. De politie ging vervolgens mensen in de buurt waarschuwen voor de explosie en schakelde de explosievenafdeling in. Deze kwam echter te laat; rond half 7 ontplofte de bom.

Drie mensen met lichte verwondingen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een aantal omliggende gebouwen raakten zwaar beschadigd en ook zijn er meerdere auto's in brand gevlogen. De FBI is een onderzoek gestart. Uit angst voor meerdere explosies werd mensen verzocht het gebied te verlaten.

Volgens een politiewoordvoerder ging het om een bewuste daad en zouden er menselijke resten zijn gevonden. Inmiddels is bekend dat het inderdaad gaat om een zelfmoordactie. De dader is een 63-jarige man, die de eigenaar was van de camper waarin hij zichzelf heeft opgeblazen. Hij zou paranoïde zijn geweest door complottheorieën rond de 5G-netwerken. De FBI heeft bevestigd dat op de plaats van de explosie aangetroffen DNA aan hem toebehoort.

Bronnen

[bewerken]