Naar inhoud springen

Nafi Thiam behaalt eerste gouden medaille ooit voor België op het WK atletiek-zevenkamp

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

6 augustus 2017 

Nafi Thiam

Nafi Thiam behaalt eerste gouden medaille ooit voor België op het WK atletiek-zevenkamp

De Belgische Nafi Thiam heeft op het EK atletiek in Londen de zevenkamp gewonnen. Thiam behaalt dus een gouden medaille.

De zevenkamp bevat tal van disciplines waarbij een deelnemer zoveel mogelijk punten moet sprokkelen. De 22-jarige Thiam deed het uitstekend en kon bij het hoogspringen over de lat van 1 meter 95, daarmee eindigde ze eerste op dit onderdeel. Ook bij het kogelstoten was Thiam de beste. De 200 meter loop verliep wat minder, waardoor ze in het tussentijds klassement terugviel naar de tweede plaats.

Op de tweede dag van de zevenkamp stonden verspringen, speerwerpen en 800 meter lopen op het programma. In het verspringen kon een afstand van 6,57 meter worden opgemeten, opnieuw goed voor de eerste plek. Het speerwerpen pakte ze ook binnen. Bij de 800 meter loop moest ze lossen op haar rivaal op plaats 2, maar Thiam beschikte over voldoende marge om haar eerste gouden medaille op het WK veilig te stellen. Tevens was het ook de eerste keer in de Belgische geschiedenis van de zevenkamp op het WK.

Vorig jaar was de Brusselse voor het eerst te zien in de atletiektop. Ze was toen de verrassing tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waar ze ook een gouden medaille behaalde op de zevenkamp. Dit seizoen weet ze haar plaats in de top te bestendigen.

Anouk Vetter uit Nederland behaalde de bronzen medaille achter Thiam. Verder behaalde de Nederlandse sprinter Dafne Schippers nog brons op de 100 meter.

Resultaten podium[bewerken]

PLAATS ATLEET PUNTEN 100 H HOOG KOGEL 200 VER SPEER 800M
1. Nafi Thiam 6.784 ptn 11e 1e 1e 14e 1e 2e 24e
2. Carolin Schäfer (Dui) 6.696 ptn 3e 3e 4e 2e 8e 7e 14e
3. Anouk Vetter (Ned) 6.636 ptn 5e 12e  3e  10e  4e  1e  21e

Bronnen[bewerken]